Thailand


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Het moment waar we niet op wachtten is dan toch aangebroken: het laatste hoofdstuk van ons verslagje....

De vlucht vanuit Jinghong naar Chiang Mai is prima verlopen. Anderhalf uur vliegen en we staan zwetend en muggen wegslaand onze fietsen in elkaar te zetten. Chiang Mai is een fijn stadje, met veel mogelijkheden. Wij storten ons voornamelijk op de boekwinkels en ik laat mijn fietsspieren (en nog vele andere) masseren. Een ware belevenis zo'n Thaise massage. Er wordt aan je getrokken, je wordt dubbelgevouwen totdat je niet meer weet waar je hoofd en benen zitten. Schijnt erg goed voor je te zijn.....

Het eten in Thailand is natuurlijk fantastisch! Niet alleen in de restaurantjes, maar ook op de vele avondmarkten kan je je buik meer dan rond kan eten. Heerlijke dingen, als 'sticky rice with mango', pad thai, mega garnalen van de bbq, enz, enz.

Op naar Bangkok, met de trein. Een verademing na de Chinese spoorwegen. Bangkok is een erg leuke stad. Uiteraard groot en druk, maar wel erg charmant. We maken veel gebruik van de openbaar vervoer boten. Met een heerlijke snelheid door de kanalen scheuren en ondertussen veel zien. Ook gaan we meerdere malen naar de bioscoop die om de hoek van ons hotel zit. Voor de film begint wordt het volkslied gedraaid en dient iedereen op te staan. De koning is een populair figuur.

We laten de fietsen en 90% van de bagage achter in Bangkok en vertrekken naar Koh Chang. Groene heuvels, witte stranden, helder warm zeewater, een klein paradijs. Fantastisch! We vinden een hutje op Hat Kai Bae, waar we een aantal dagen blijven. Als we er met de scooter op uit trekken om wat van het eiland te zien ontdekken we echter Funky Huts. Dit is De Plek, perfect om een aantal dagen te blijven en eens na te denken over het afgelopen jaar en aan alles (nou ja alles) wat ons te wachten staat. Een aantal dagen, wordt uiteindelijk 10. Mede door de ontmoeting met een erg leuk engels stel, het heerlijke eten daar en omdat we lui zijn! We gaan een dag op snorkeltour. We varen van de ene mooie snorkelplek naar de andere. Echt fantastisch wat er allemaal rondzwemt en leeft onderwater. Heerlijk cliche, maar het is echt een andere wereld.

Vanavond sluit Funky Huts vroeg. Geen nieuwe gasten meer, geen mensen die kunnen komen eten. Chris en Oh, de eigenaars, nemen ons mee voor een avondje heerlijk eten en dansen. Dat wordt ongetwijfeld een mooie afsluiting van ons verblijf hier.

En ook een beetje een afsluiting van het jaar. Morgen vertrekken we naar Bangkok, waar we nog drie dagen hebben. Dan is het tijd om terug te gaan.

We hebben een zeer bijzonder jaar achter de rug. Te zeggen dat we van iedere dag genoten hebben, zou overdreven zijn, maar het was zonder twijfel een prachtig jaar waar we nog heel veel en heel lang aan terug zullen denken. De Griekse dorpjes in de winter, de overweldigende gastvrijheid van de Turkse mensen, de prachtige gebouwen in Iran, de zinderende hitte in de woestijn van Turkmenistan, de Hollandse vlaktes in Uzbekistan, galopperende paarden in Kirgizstan, de humor van de Chinezen, de indrukwekkende kracht van de Tibetanen, de opgewektheid van de Nepalezen en uiteindelijk de stranden van Thailand.

Ongelooflijk hoeveel geluk we hebben gehad. Geen al te heftige gezondheidsproblemen, geen onoplosbare pech met de fietsen, geen knallende ruzies, slechts een paar dagen regen en niet bestolen! De vraag der vragen zal ik bij deze ook beantwoorden.....Sander 15, ik 0 komma 0!!! En dan heb ik het niet over afgevallen kiloos, maar over lekke banden!

Het is al vaak genoemd in onze voorgaande verslagen, maar de gastvrijheid die we zijn tegengekomen is echt bijzonder geweest. Als we op alle uitnodigingen voor thee waren ingegaan, waren we nu nog steeds in Turkije. We zijn zo veel mensen dankbaar. Uiteraard alle mensen die zonder twijfelen ons uitnodigden in huis, voor thee, een maaltijd en zelfs een bed. Ook de mensen die ons bemoedigend toeriepen als we een berg over fietsten en ons boven opwachtten met appels en cola. Mensen die ons trots hun stad lieten zien en ons welkom heetten in hun land. Iedereen die ondanks de enorme taal- en cultuurbarriere hun uiterste best deden zichzelf duidelijk te maken en om ons te begrijpen.

Verder hebben we erg genoten van alle emails. Super om alle verhalen van vrienden en familie te lezen, hun interesse en betrokkenheid bij onze reis te voelen en zo het gevoel van dichtbij zijn te hebben. Ook het contact met mensen die we ontmoet hebben onderweg. Polle en Els, onze Belgische (fiets)vrienden die inmiddels al weer bijna twee maanden thuis zijn.....en ons vertellen hoe dat voor ze is. Urs onze Zwitserse vriend die ons, zelfs na onze zeer belabberde Duitse mailtjes, ons in mei komt opzoeken.....op die fiets! Rob en Brian, "the decenders" uit Canada. Brian gaat in mei trouwen. We zijn uitgenodigd, maar het ligt wat uit de route.....Natuurlijk Mohsen en Homa uit Iran, waar we nog veel contact mee hebben. Carsten en Uwe, de twee stoere bergwandelaars uit Dresden...op een haartje gemist in Thailand. En zeker niet te vergeten onze enige echte email vrienden, ook uit Belgie, Frank en Annick. Zij ontdekten onze weblog en schreven ons regelmatig meelevende en zeer geinteresseerde emails. Erg leuk allemaal en altijd iets om naar uit te kijken na een paar dagen (of weken) in de onbewoonde wereld!

En dan nu op naar huis. Eerst naar Dusseldorf, nog drie dagen fietsen richting het fijne Amsterdam! Of we er klaar voor zijn??? Dat is lastig te beantwoorden. Er zijn veel dingen om naar uit te kijken: familie, vrienden, enz, enz........en wie weet een volgend reisje...


BEDANKT!!!!

SANDER&JESSICA

De laatste plaatjes van onze trip :-(


0 Responses to “Thailand”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


h2

Intro :

 • Wij zijn Sander en Jessica. Vanaf
 • februari 2006 reizen wij per fiets
 • door Griekenland, Turkije, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan,
 • Kyrgizie en China. Oostwaarts dus!
 • Op deze website zullen regelmatig foto's en reisverhalen verschijnen.

 • Houdt ons op de hoogte en geef commentaar op onze posts, of
 • Stuur ons mail :: Sander | Jessica

h2

h2

h2

h2

Previous posts

Archief :

Links :

  > De Vakantiefietser in Amsterdam is de zaak voor al je vakantiefiets benodigdheden.
  > de Wereldfietser is een vereniging van mensen die reizen per fiets. Veel informatie te vinden op de website. Vooral het forum is erg leerzaam.
  > In Belgie is een vergelijkbare vereniging te vinden genaamd de vakantiefietser

fietsers onderweg :

  Toshi op weg van Japan naar het WK ın Duitsland

h2
Ik (Sander) werk voor Greenpeace, of liever gezegd, werkte. Voor deze fietsreis heb ik mijn baan opgezegd. Greenpeace is een fantastische organisatie en hier op ons weblog willen we graag de aandacht vestigen op een erg mooie campagne van Greenpeace: Defending our Oceans.

From the Greenpeace website :: "The 'Defending our Oceans' voyage is the single largest expedition that Greenpeace has ever undertaken. This incredible year-long journey will tell the story of the crisis facing our oceans from the Azores to Antarctica, take you to places few humans have been, confront the villains and promote solutions"

http://oceans.greenpeace.org
Het weblog dat wordt bijgehouden door de bemanning is de moeite van het volgen waard.

h2