Nog vier maanden!


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Over precies 4 maanden gaan wij oostwaarts! Met een fiets en een tentje naar Centraal Azie. Simpel, goedkoop en VRIJ! Op de fiets beleef je gewoon meer.

Gek eigenlijk. De plannen voor deze reis zijn nog maar 10 maanden oud. Daarvoor hadden we er nog nooit serieus over nagedacht om zo'n reis te maken. En zeker niet op de fiets! Sander had al enige ervaring. Samen met Rob naar Barcelona gefietst en van daar uit alleen door naar Marokko. Jessica haar eerste echte fietservaring was in Spanje: de dag na kerst huurden wij in Ronda een mountainbike bij Jesus Rosado, oud prof wielrenner (in 1990 152ste in de Tour). We fietsten van Ronda naar Gibraltar, ongeveer 90km. In een dag van de bergen naar de zee, op eigen kracht (en een beetje hulp van de zwaartekracht). Onderweg aten we in kleine dorpjes heerlijke tapas en genoten van de prachtige vergezichten. Eenmaal weer terug in Nederland fantaseerden we verder over het reizen per fiets. "De zijderoute per fiets, is dat niet iets?" Op internet ontdekten we een vereniging voor wereldfietsers en ook sites van mensen die eerder zulke plannen hadden en ook daadwerkelijk hebben uitgevoerd! Ons enthousiasme groeide, totdat we uiteindelijk de beslissing namen: DOEN!!

Een paar weken later kochten we onze fietsen bij de vakantiefietser in Amsterdam. Hierna volgde een tweedehands tentje. Van eerdere kampeervakanties hadden we nog genoeg spullen om echt op pad te gaan. Vele weekendjes in de Belgische Ardennen volgden. Eind augustus zijn we op de fiets vertrokken naar Kroatie. Zadar om precies te zijn, want hier trouwden op 18 september Marin&Silvia!
Een mooie route door Duitsland, de Alpen in Oostenrijk en door Italie. Dit heeft echt de doorslag gegeven. Het fietsen is fantastisch. Op eigen kracht, op een prettig tempo door het landschap gaan. De hele dag buiten zijn en 's avonds een mooi plekje zoeken voor de tent. Zo moet het zijn. Op naar China......

We beginnen onze fietstocht trouwens niet in Amsterdam. We vliegen naar Venetie en vandaar nemen een boot naar Griekenland. Dat doen we vanwege de verschilende klimaatzones. Aan het eind van de lente is de woestijn van Turkmenistan nog wel te befietsen. In augustus wordt dat net iets lastiger. Als we nu rond begin maart in Istanbul zijn zijn we net na de ergste kou in het hogere oost-Turkije. Het begint dan in Iran net aangenaam te worden en de temperatuur in Turkmenistan valt nog mee. In juli hopen we aan te komen in het veel hoger gelegen Kirgizie.
Om in maart in istanbul aan te komen is het noodzakelijk om ergens in januari vanuit Amsterdam te vertrekken. Aangezien we geen zin hebben om dagen in de regen en kou te fietsen, vliegen we naar Italie. Nu maar hopen op een vroege lente...

Dat zijn dus zo'n beetje de plannen. Na Kirgizie fietsen we door naar China. Daarna is het nog niet duidelijk; of naar Tibet, Nepal en India, of naar oost-China, Vietnam, Cambodja en Thailand. Dat gaan we onderweg wel bepalen. Voordeel van Thailand als eindbestemming is dat je vanaf Bangkok redelijk goedkoop terugvliegt. Bovendien is het misschien wel lekker om nog een paar weekjes op het strand te liggen.

We zien wel. Op dit log posten we zo af en toe een leuk reisverhaaltje en wat foto's. Zodat jullie, familie, vrienden, jaloerse (ex)collega's, af en toe een kunnen kijken waar we zijn, wat we beleven en en hoe lang het nog duurt voor dat we weer terug zijn!

cheers,
Sander & Jessica


2 Responses to “Nog vier maanden!”

  1. Anonymous Anonymous 

    ziet er goed uit!

  2. Anonymous Anonymous 

    Wat een mooie site en wat moedig dat jullie dit gaan doen!

    Veel succes met alles!

    Groetjes,
    Lindy

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


h2

Intro :

  • Wij zijn Sander en Jessica. Vanaf
  • februari 2006 reizen wij per fiets
  • door Griekenland, Turkije, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan,
  • Kyrgizie en China. Oostwaarts dus!
  • Op deze website zullen regelmatig foto's en reisverhalen verschijnen.

  • Houdt ons op de hoogte en geef commentaar op onze posts, of
  • Stuur ons mail :: Sander | Jessica

h2

h2

h2

h2

Previous posts

Archief :

Links :

    > De Vakantiefietser in Amsterdam is de zaak voor al je vakantiefiets benodigdheden.
    > de Wereldfietser is een vereniging van mensen die reizen per fiets. Veel informatie te vinden op de website. Vooral het forum is erg leerzaam.
    > In Belgie is een vergelijkbare vereniging te vinden genaamd de vakantiefietser

fietsers onderweg :

    Toshi op weg van Japan naar het WK ın Duitsland

h2
Ik (Sander) werk voor Greenpeace, of liever gezegd, werkte. Voor deze fietsreis heb ik mijn baan opgezegd. Greenpeace is een fantastische organisatie en hier op ons weblog willen we graag de aandacht vestigen op een erg mooie campagne van Greenpeace: Defending our Oceans.

From the Greenpeace website :: "The 'Defending our Oceans' voyage is the single largest expedition that Greenpeace has ever undertaken. This incredible year-long journey will tell the story of the crisis facing our oceans from the Azores to Antarctica, take you to places few humans have been, confront the villains and promote solutions"

http://oceans.greenpeace.org
Het weblog dat wordt bijgehouden door de bemanning is de moeite van het volgen waard.

h2